Project omschrijving

KEEN COFFEE

Specialty coffee roasters
krijgen visuele upgrade

Bril&Baard bril

Het Utrechtse Keen Coffee is constant op zoek naar de fijnste bonen van de beste boeren van over de hele wereld en bereiken prijs-winnende kwaliteit. Dit is onze kijk op het verpakkingsontwerp en de optimalisatie van de huisstijl.

WAT WE VOOR KEEN COFFEE HEBBEN GEDAAN

Merkidentiteit  //  Package design  //  Grafisch ontwerp

Captain Planner App launch scherm

HET BESTE VOOR DE KOFFIEWERELD

Keen Coffee is een merk met een verhaal. Een koffiebrander die het experiment niet schuwt en dat gebruikt om het ultieme uit de boon te halen. Zoveel energie als er in het proces zit, zoveel energie proef je terug in de koffie. Keen is niet alleen een slimme en bewuste specialty coffee roaster, ze onderscheiden zich door hun empathie voor koffieboeren en de dringende wil om meer gelijkheid te creëren op de markt. Een merk dat pretty much de beste koffie van de wereld brand en tegelijkertijd het best mogelijke doet voor de koffiewereld.

Keen Coffee branding animatie
Captain Planner App launch scherm

“Bril&Baard zorgt voor de professionele blik en begeleiding in branding die we nodig hebben om ons merk elke keer weer net iets beter, mooier en duidelijker te maken. Door de fijne en eerlijke communicatie weten waar we aan toe zijn in planning.”

ROB KERKHOFF
Keen Coffee

Captain Planner App launch scherm
Captain Planner App launch scherm

IDENTITEIT EN VERPAKKING

De merkidentiteit is een samenwerking met illustrator Jorgen Koolwijk, die o.a. de ruwe diamant ontwikkelde. Dit concept hebben we toegepast op de nieuwe zakken en diverse marketinguitingen. Daarbij hebben we ook de merkidentiteit geoptimaliseerd, zodat deze efficiënter en constanter kan worden toegepast. We hebben Keen Coffee geholpen een systeem neer te zetten waarmee het merk optimaal tot zijn recht komt én waarmee we, door een aantal slimme keuzes te maken, productiekosten relatief laag kunnen houden. En dat draagt allemaal bij aan het succes van dit koffiemerk.

Keen Coffee Ndarioni Kenya 250 grams package design
Keen Coffee Barista Bonne
Keen Coffee 250 grams verpakking ontwerp

ANDERE PROJECTEN

Ben jij een ondernemer met behoefte aan creatieve richting? Werk met ons aan de toekomst van jouw merk!

Bril&Baard bril

studio@brilenbaard.nl
+31 6 146 571 77

Maak een afspraak